Uitbouw van 15 m2 (5.26m x 2.97m)

Door een opdrachtgever in het landelijke Noord-Hollandse plaatsje Graft zijn wij gevraagd om na de oplevering van een nieuwbouw woning een aantal aanvullende wensen van de eigenaren te realiseren.

Deze woning is onderdeel van het fantastische plan ‘Eiland Mieuwijdt’ en gelegen naast het historische dorp De Rijp. Het betreft letterlijk een eiland waarop een aantal vrijstaande huizen en een aantal appartementen zijn gerealiseerd.

Ondanks dat de nieuw gebouwde woning van alle gemakken is voorzien waren er toch nog een aantal wensen welke verder ingevuld dienden te worden. De riante woonkamer werd voorzien van extra ruimte door een uitbouw te realiseren welke geheel in dezelfde stijl als de woning diende te worden uitgevoerd. De oppervlakte van deze uitbouw is ruim 15 m2 (5.26m x 2.97m) en opgetrokken uit hoogwaardig geïsoleerde traditionele gevels met houten kozijnen en deuren welke zijn voorzien van HR++ beglazing. Het platte dak is voorzien van onderhoudsarme kunststof dakbedekking. Aan de binnenzijde is het geheel afgewerkt met licht stuc- en schilderwerk. Het dak van de uitbouw is zodanig geconstrueerd dat deze doorloopt zonder dat een constructief onderdeel zichtbaar is. De vloer van de uitbouw is net als het hoofdgebouw voorzien van vloerverwarming en heeft dezelfde hoogte als waardoor niet zichtbaar is dat het om een latere aanbouw gaat. De kleuren en toegepaste materialen van deze uitbouw zijn identiek aan de kleuren en toegepaste materialen van de woning.

 

Uitbreiding begane grond

Naast deze uitbreiding op de begane grond was de wens om aan de voor- en achterzijde een dakkapel te plaatsen om de slaapkamers ruimer te maken. Het betreft traditioneel vooraf vervaardigde dakkapellen welke in een paar uur op het dak zijn gemonteerd. Zowel de ramen, de zijwangen als ook het dak zijn hoogwaardig geïsoleerd. Aan de voorzijde is de dakkapel door de regels redelijk smal (2,40m breed) en aan de achterzijde is de breedte maar liefst 3,70m en voorziet 2 slaapkamers van extra daglicht.

Doordat het perceel van een ruime oprit is voorzien en de garage toch niet als garage zou worden gebruikt is gekozen om deze om te bouwen tot een ruime bijkeuken. Hiervoor is de garagedeur vervangen door een dichte gevel met een raamkozijn en zijn aan de binnenzijde diverse aanpassingen verricht aangaande het leidingwerk om diverse apparatuur te installeren. Om het verschil tussen oud en nieuw te minimaliseren zijn voor deze aanpassing dezelfde materialen toegepast als voor de woning. 

Om het geheel af te maken is als laatste aan de achterzijde een overkapping gemaakt voor de fietsen en om het haardhout op te slaan.

 

Al met als een zeer gevarieerde opdracht op een unieke locatie.

Verbouwing woonhuis in Graft

Bouwbegeleiding, Huis ontwerpen
Verbouwing woonhuis in Graft

Verbouwing woning in Graft

Huis ontwerpen
Verbouwing woning in Graft

Nieuwbouw berging in Emmer-Compascuum

Huis ontwerpen
Nieuwbouw berging in Emmer-Compascuum

Waar ontwerpen jullie? Ons werkgebied is Noord-Holland incl. Amsterdam maar is het in overleg ook mogelijk om buiten ons werkgebied afspraken te maken.