Nieuwbouw berging van 30m2 (5mx6m)

Voor een opdrachtgever uit het rustieke plaatsje Emmer-Compascuum zijn wij gevraagd om een bijgebouw te ontwerpen waarbij het volume en de uitstraling het landelijke blikveld niet te veel zouden verstoren.

De functie van dit bijgebouw was niet geheel eenzijdig om als bergruimte te gebruiken maar ook om deze voor een deel te gebruiken als garage en als het nodig zou zijn zou het als een werkplaats worden ingericht. Door dit flexibele gebruik hebben wij ervoor gekozen om de ruimte geheel open en ruim te laten zonder een specifieke functie indeling met vooraf bepaalde ruimten. Tevens is bewust gekozen om geen bergzolder te integreren omdat dit een ruimtelijk gevoel grotendeels belemmerd. Als op een later tijdstip toch nog een bergzolder noodzakelijk zou zijn dan is het ontwerp zodanig dat deze alsnog kan worden geïntegreerd.

Licht en Comfortabel

Dit gebouw heeft een oppervlak van 30m2 (5mx6m) en is opgetrokken uit halfsteens metselwerk en voorzien van voldoende ramen om het licht de ruimte te geven. Het dak is opgebouwd uit geïsoleerde dakplaten welke bedekt zijn met dezelfde keramische dakpannen als het hoofdgebouw. Door de open dakconstructie zijn de dakspanten zichtbaar waardoor een traditionele sfeer ontstaat. Het geheel is op staal gefundeerd middels een strokenfundering en het kleurenpallet is volgens lokale richtlijnen en tradities ingevuld.

Naast het ontwerp en de uitwerking ervan hebben wij ook het vergunningstraject verzorgd. Ondanks dat wij in Noord-Holland zijn gesitueerd vormde de afstand met de lokale gemeente geen enkel obstakel en verliep het traject geheel volgens plan. Dit is ons inziens te danken aan de uniforme manier van de vergunningprocedures zoals deze tegenwoordig wordt toegepast.

Verbouwing woonhuis in Graft

Bouwbegeleiding, Huis ontwerpen
Verbouwing woonhuis in Graft

Verbouwing woning in Graft

Huis ontwerpen
Verbouwing woning in Graft

Nieuwbouw berging in Emmer-Compascuum

Huis ontwerpen
Nieuwbouw berging in Emmer-Compascuum

Waar ontwerpen jullie? Ons werkgebied is Noord-Holland incl. Amsterdam maar is het in overleg ook mogelijk om buiten ons werkgebied afspraken te maken.