Nieuwbouw woning Almere-Poort

Bij een nieuwbouw woning in Almere-Poort heeft Geris Bouwtechniek voor 2 gestapelde maisonnettes de opdrachtgevers begeleid tijdens de afrondende fase met de bouwkundige staat van de bouwwerkzaamheden middels een technisch onderzoek.

Dit onderzoek wat door ons als ‘standopname’ wordt geregistreerd is een rondgang waarbij van alle ruimten foto’s worden gemaakt, zowel binnen als ook aan de buitenzijde van het gebouw, waarbij de status van de uitgevoerde werkzaamheden gedetailleerd worden genoteerd en middels een uitgebreide rapportage incl. de daarbij behorende foto’s worden vastgelegd.

Doordat de bouwwerkzaamheden niet geheel naar wens verliepen was het noodzakelijk om op verschillende momenten na te gaan wat de status van de uitgevoerde werkzaamheden was zodat het vervolg van de uitvoerende werkzaamheden beter kon worden aangestuurd. De uitgewerkte rapportage fungeerde als een ‘to do’ lijst waardoor de werkzaamheden ook op deze manier worden gemonitord en bijgestuurd. 

Moderne ‘hoekwoning’

Het betreft een moderne ‘hoekwoning’ welke verdeeld is in twee appartementen die boven elkaar zijn gestapeld en waarvan elk appartement 2 bouwlagen beslaat. Het casco bestaat uit dragend metselwerk met betonnen vloeren. De bouw is traditioneel en de gevel is voorzien van zowel houten gevelbekleding als ook gevoegd metselwerk. Beide appartementen hebben een gezamenlijke hoofdingang op de begane grond.

De afwerking is licht en ruimtelijk, de wanden zijn voorzien van stucwerk, de vloer is deels voorzien van vloerverwarming en afgewerkt met een cement dekvloer. De plafonds zijn deels verlaagd en deels voorzien van spuitwerk. 

Het onderste appartement heeft een tuin met een vrijstaande houten berging en het dakterras en een gebouw gebonden buitenberging is bestemd voor  het appartement op de 2e en 3e verdieping. Tevens is elk appartement voorzien van twee balkons aan de achterzijde. 

Op moment van de bouwkundige opnames zijn de naastgelegen woningen nog in aanbouw waardoor de aansluiting met de toekomstige woningen moest worden voorzien van een zogenaamde wachtgevel. Dit is een gevel die is voorzien van de benodigde isolatie welke later als een tussenmuur zal fungeren.

Verbouwing woonhuis in Graft

Bouwbegeleiding, Huis ontwerpen
Verbouwing woonhuis in Graft

Bouwkundig onderzoek Almere-Poort

Bouwkundig onderzoek
Bouwkundig onderzoek Almere-Poort

Verbouwing woning in Graft

Huis ontwerpen
Verbouwing woning in Graft

Nieuwbouw berging in Emmer-Compascuum

Huis ontwerpen
Nieuwbouw berging in Emmer-Compascuum

Uitbreiding woning Hoorn

Huis ontwerpen
Uitbreiding woning Hoorn

Waar ontwerpen jullie? Ons werkgebied is Noord-Holland incl. Amsterdam maar is het in overleg ook mogelijk om buiten ons werkgebied afspraken te maken.